Prosječno vrijeme čekanja je 3 dana dok u nekim slučajevima možete dobiti termin isti dan. Za provjeru dostupnosti termina kliknite na gumb rezervirajte odmah.
Nije potrebno posjetiti svog liječnika prije fizioterapeutskog pregleda. Međutim, nekim je klijentima ugodnije prvo posjetiti svog liječnika.

Ispričavamo se na nejavljanju. Naša pažnja unutar radnog vremena usmjerena je isključivo na klijente stoga ne primamo pozive tijekom tretmana. Javiti ćemo Vam se najranije moguće po završetku tretmana ili smjene. Također se možete naručiti ovdje, preko mobilne aplikacije Fresha, na superiorcentar@gmail.com ili pošaljite SMS poruku.

Liječnici će se obično usredotočiti na strukturno područje koje je bolno. Na primjer, ako trčite i imate bolove u koljenu ili nogama povezane s ponavljajućom aktivnošću, vjerojatno će vam biti postavljena dijagnoza patelofemoralnog sindroma u koljenu ili plantarnog fascitisa u stopalu. Ako imate bolove u ramenu, vjerojatno će vam biti dijagnosticiran problem rotatorne manšete (iritacija, upala, tendinopatija, pohabanje, suženje itd.). Jedna od ključnih komponenti liječenja ovih stanja je procjena svakog pojedinca kako bi se utvrdilo ZAŠTO je ta struktura ozlijeđena. Primjena ultrazvuka i struja kroz nekoliko tretmana često vam neće pomoći da riješite svoj problem. Mnogo je čimbenika koje treba procijeniti i riješiti da bi se utvrdilo zašto se ta određena struktura raspada brzinom koja je veća od sposobnosti vašeg tijela da je popravi / izliječi. Postoji vrlo malo (neki bi tvrdili da nema) stanja koja imaju recept za liječenje koji će vrijediti za sve.

U većini slučajeva nije potrebno imati rezultate dijagnostičkih pretraga prije posjeta fizioterapeutu. Iznimka je ako pretrpjeli ozbiljnu traumu ili ste zabrinuti da imate frakturu kosti ili iščašenje zgloba. U većini drugih slučajeva rezultati dijagnostičkih pretraga neće promijeniti početni plan fizioterapije. Rezultati pretraga većinom su bitni za donošenje kirurških odluka dok se fizioterapijski tretman temelji na poboljšanju vaših primarnih tegoba (bol, gubitak funkcije itd.). Ukoliko je potrebna dodatna dijagnostika Vaš fizioterapeut će Vam predložiti da ju napravite.

Plaćanje usluga je isključivo gotovinom.

Naravno, u prostorijama Centra uz prethodnu najavu dolaska možete kupiti bonove za sve usluge.

Poklon bon možete iskoristiti 90 dana od datuma izdavanja.
Dođite na vrijeme. Nosite široku, udobnu odjeću. Ako imate problem donjeg dijela leđa, kuka ili koljena, ponesite kratke hlače. Ako imate problem vrata, ramena ili lakta, odjenite široku majicu ili majicu bez rukava. Ako imate nalaz liječnika (osobito nakon operacije), ponesite ga. Ponesite popis pitanja o kojima biste željeli razgovarati.
Nije potrebno donositi posebnu obuću.
Ukoliko to nije unaprijed dogovoreno sa fizioterapeutom potrebno je rezervirati dodatni termin kako bi se napravio kvalitetan pregled a da pri tome ne oduzimamo ni Vaše niti tuđe dragocjeno vrijeme.

Kad se radi o ljudskom tijelu nikad ne postoje jamstva. Međutim, ako su fizioterapeut i klijent predani radu na zajedničkim ciljevima ponosni smo reći da je većina ishoda iznimno uspješna.

To je često pitanje na koje nitko ne može konkretno odgovoriti. Ne postoje dva ista problema, jer je svaki klijent jedinstven. Zbog toga je detaljna procjena toliko ključna da pomogne identificirati sve čimbenike koji sudjeluju u problemu. Česta ponovna procjena i kontrola neophodni su za procjenu učinkovitosti tretmana, kao i za napredovanje liječenja. Na oporavak utječu i čimbenici klijenta kao što su motivacija, dob, pridružene ozljede ili bolesti, napredovanje problema, zanimanje, hobiji i aktivnosti, psiho-socijalni čimbenici itd.

Svaka je osoba jedinstvena i svaki problem je jedinstven. Neki od naših klijenata već nakon prvog tretmana više ne osjećaju tegobe. Neki problemi traju 6 do 8 tjedana. Nažalost, nekima može trebati nekoliko mjeseci, a u rijetkim slučajevima i duže. Rehabilitaciju treba nastaviti samo ako pomaže. Ako naš plan rehabilitacije ne pomaže, mijenjamo ga. Svaki naš susret je reevaluacija. Odgovor na terapije vrlo je različit i u pravilu ovisi o tome:

– Koliko je problem kompliciran i težak.
– Kako ste razvili problem (akutni ili kronični).
– Koliko dugo imate problem.
– Koliko su značajne strukturne oštećene.
– Koliko ste predani rješavanju problema.
– Vaša motivacija.
– Vaša sposobnost / spremnost da modificirate svoje aktivnosti, otežavajući čimbenici itd.

Da biste utvrdili što uzrokuje bol ili funkcionalno ograničenje u određenom području (na primjer, koljeno), važno je razumjeti utjecaj područja iznad i ispod. Ovo važno načelo osnova je koncepta cjelovitog pristupa, regionalne međuovisnosti i kinetičkog lanca. Za mnoge probleme s koljenom koje vidimo, najbolje rješenje za liječenje uključuje rješavanje problema (često slabosti kojih klijent nije svjestan) u kuku i / ili stopalu i gležnju. Za donji dio leđa npr. često je važno rješavanje problema s zdjelicom / kukom i prsnom kralježnicom. Predlažemo da nam dođete na pregled kako bi Vam mogli reći više.