Fizioterapijske vježbe važan su dio procesa oporavka klijenata s bolestima ili ozljedama mišićno-koštanog sustava. Detaljan i personaliziran program koji ćemo razviti za Vas pomoći će u ostvarivanju postavljenih ciljeva rehabilitacije i očuvanju zdravlja.

Postoje razne vrste fizioterapijskih vježbi koje ćemo uključiti u vaš program rehabilitacije, često u kombinaciji s drugim mogućnostima liječenja.

Vježbe pokretljivosti imaju dva cilja: podmazivanje zglobnih površina i povećanje ili održavanje opsega pokreta. To su ponovljeni pokreti segmenta tijela do najvećeg dopuštenog raspona pokreta.

Vježbe istezanja rade se zbog poboljšanja fleksibilnosti. Da bi ove vježbe bile učinkovite, važno je poravnati segmente tijela ispravljajući kompenzacije. Također je važno dobro izdahnuti kako bi se mišiće opustilo i na taj način smanjilo njihov otpor. Položaji istezanja zadržavaju se dugo sa malim brojem ponavljanja.

Vježbe jačanja mogu poboljšati snagu i izdržljivost mišića. Mogu se usmjeriti na dvije različite vrste mišića: mobilizirajuće mišiće i stabilizatore. Aktivacija mišića se može izvesti bez tereta ili pomoću bučica, elastičnih traka, sustava remenica, vlastite tjelesne težine itd.

Vježbe propriocepcije propisuju se kod narušene percepcije tijela u prostoru tijekom pokreta. Primjerice, vježbanje ravnoteže na jednoj nozi poboljšava osjećaj položaja donjeg uda. Vježba u kojoj morate iscrtati slova abecede s krajem tretiranog uda može se preporučiti za poboljšanje smjera kretanja.

Funkcionalne vježbe propisane su za vježbanje svakodnevnog pokreta koji se teže izvodi nakon vaše ozljede. Ako je potrebno, možemo od vas tražiti da vježbate određeni pokret koji izvodite na poslu, kod kuće ili u svom sportu. Kućni program vježbanja neizbježno će biti dio plana liječenja u fizioterapiji.

30 min | 20€ | 150,69kn

Kralja Zvonimira 125, Čepin ​

097 7250 033 ​

superiorcentar@gmail.com